Ett tips för er som kokar ris!

Ett tips för er som kokar ris: häll varmt vatten i kastrullen efter att ha tömt den med färdigkokat ris. Anledningen för detta är att det fortfarande ligger kvar lite ris efteråt eftersom att det brukar bli så klibbigt att ris fastnar i botten. Låter man det stå så stelnar riset och då tar det evigheter att diska bort det. Häller man varmt vatten i så håller sig riset fuktigt och värmen hjälper till på traven, då blir det så mycket lättare att diska bort det efteråt.

Rugbyturnering på Årstafältet i helgen!

Världens största 10-manna rugbyturnering kommer att vara i helgen på Årstafältet i Stockholm. Lag från hela världen kommer till Stockholm under den här perioden för att delta i turneringen. Spelare som får betalt för att spela rugby kommer också för att ha roligt! Damer, veteraner och herrlag kommer att spela så kom gärna och titta! 10-manna rugby har snabbare tempo än i vanliga fall, så mycket kan hända på så liten tid.
Själv kommer jag att delta med rugbylaget som jag spelar i som i turneringen heter: "380-0".

Turneringens hemsida: http://www.stockholmtens.se/
Matchtider för lördagen: http://www.stockholmtens.se/docs/2011/Sthlm_Tens_2011_Day1_v2.pdf

Skillnaden mellan rugby och amerikansk fotboll

Jag spelar rugby och ofta får jag frågan: "Är inte rugby som amerikansk fotboll?". Då brukar jag säga att amerikansk fotbollsspelare försöker vara lika tuffa som rugbyspelare och nej, det är inte lika. Här får ni jämföra!



Är detta en myt?

Det sägs att strutsar sticker ner huvudet i sanden för att gömma sig. Vissa tror på dett och vissa inte. Jag tror faktiskt att dem gör det eftersom att om jag hade en liten hjärna som dem och skulle bli rädd så skulle jag göra vad som helst för att alla fall gömma en del av min kropp. Jag skulle inte banka huvudet i marken för ingenting, men detta är min tro. Vad tror du?

http://home.swipnet.se/fel/main/skronermyter/myter.htm


Hur är Gud egentligen?

Här får vi en förklaring


Full man på tåget (film)

En full man på tåget är grymt skönd på fyllan och får alla att skratta. Med sin humor tigger han pengar och går fram till min kompis som skratta tills han dör.

(Man hör bättre med headset)


Det var ett misstag!

Här ber vi förlåtelse för vårat misstag: vi åt ingen stark peppar. Utan efter bion märkte vi att det var en typ av paprika.


Psykologitest: tvångstankar

Här kan du göra ett test om tvångstankar. Kan vara intressant att pröva: http://www.psykologitest.se/tvangstankar.php

Vi äter spansk peppar!!!


När man söker på Shaking Blogg på YouTube

När man söker på "Shaking Blogg" på YouTube så är det här det första som kommer upp förutom mina videoklipp. Ni får inte misstolka namnet på min blogg för dessa saker utan jag tyckte bara namnet lät lite "flashigt". Däremot tyckte jag att det var lite kul att detta kom upp.


Vi lovar att äta den!

Jag och mina kompisar var och tittade på Del 2 av Harry Potter och Dödsrelikerna igår, som var en utav dem bästa filmerna som jag någonsin har sett. Innan Filmen var vi på hemköp och köpte lite snacks till filmen, då vi fick syn på den största chilin någonsin. Det hette ju försig spansk peppar, men den såg stark ut eftersom att den var så stor och röd och lät stark. Då bestämde vi oss att äta den efter bion och här gör vi det officiellt.

Då vi äter den kommer att komma upp på bloggen imorgon!


Det här kommer att väcka mig på morgonen...


Svar på en tidigare kommentar

Jag fick en kommentar under inlägget ”En bra kompis ska man aldrig släppa taget om” där personen frågade om jag skulle kunna lära hur man röker. Först vill jag bara tack så mycket för den positiva kommentaren! Jag blev faktiskt glad när du (vem du nu är) skrev det där. Det får mig att vilja fortsätta skriva.
Det där med rökningen så ska jag tyvärr vara ganska tråkig: jag är emot rökning. Anledningen för detta är att jag idrottar väldigt mycket, och rökningen påverkar en människas hälsa och kondition väldigt negativt. Skulle jag börja röka så skulle jag bokstavligen dö efter 5min jogg. För visa är rökning en positiv påverkan för själen. Dem mår bra av nikotinet som faktiskt lugnar ner en och även får en vilja röka fler än bara en: beroendeframkallande produkt.

Om man VERKLIGEN vill pröva på någon gång eller vill röka utan att rökningen påverkar hälsan alldeles för mycket så rekommenderar jag att man tar munbloss. Munbloss innebär att man suger in röken istället för att andas in det. Detta göra att röken stannar i munnen istället för att det går vidare till lungorna.

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Tobaksberoende/


En bra kompis ska man aldrig släppa taget om

Vad är en bra kompis? Är det någon som köper saker åt en? Är det någon som gör tjänster hela tiden? Eller är de någon som ger pengar åt en? Alla har sina egna värderingar hur en bra kompis ska vara. Vissa kan även ha svårt att inse vem som verkligen är en bra kompis eller inte. Jag själv tycker att en bra kompis ställer upp för en i svåra situationer, förstår hur man är som person, även kan acceptera ens dåliga sidor och en som delar med sig. En sådan person förstår även andra och kan därför dela med sig lite av sin positiva atmosfär när man träffas.
Just nu talar jag för mina egna åsikter och jag ska inte säga hur allas kompisar ska vara, men man kanske kan tänka igenom dessa saker när man blir lite osams.

Jag har tyvärr gjort en utav mina kompisar besviken. Jag ska inte gå in i detalj men jag har skrivit några rader åt honom:

”En kompis som du vet hur andra tänker,
en kompis som du vet vad andra känner.
Du vet när en kompis behöver hjälp som mest,
det är just då som du är som bäst.
Du ger bra vinklar på saker och ting,
som då blir lättare för en att fatta beslut.

Jag trodde verkligen att du visste om det,
men jag förstår att dina tankar var på andra saker.

Jag förstår att du är besviken på mig,
men jag kan bara säga förlåt för det är jag verkligen skyldig dig.

Tu est un bon ami”

 


En man gör roliga moves nära pendeln

När jag låg i gräset för några timmar sen och läste min bok så såg jag en man som höll på med en rockring. Han hade så roliga moves att jag var tvungen att spela in den.

OBS: jag var tvungen att vara lite diskret så filmningen var inte det bästa.


Den bästa remix-låten till fester


En bra kvällsfilm

Efter en jobbig dag så kan det vara skönt att se en rolig film. Då är den här filmen perfekt!




Oskars tips på såser som man lätt kan köpa till maten!

Jag har fallit för två såser! En som passar riktigt bra till all kött och en för all fisk!

Den bästa till all kött är Santa Marias Hickory sås


Den bästa till all fisk är Teriyakisåsen som ofta servas på japanska restaranger. Man kan även köpa Teriyakisås på Coop. (Längst åt höger på bilden)

Yodas röst i GPS


Riktigt dålig film, men rolig när man har dålig natthumor


Ha mål för framtiden

Att ha mål för framtiden är alltid bra. Det får dig att gå framåt i livet. Du blir mer inställd på att lyckas med saker och ting. Även om du inte lyckas med dina mål så kanske du finner nya och lyckas med dem istället. Ett tips är att skriva en lista med mål som du ska lyckas med i livet. Jag har skrivit en med mål som jag ska lyckas med innan jag dör. Jag gjorde det för att det ska påminna mig att fortsätta med mina drömmar och inte tänka att dessa är meningslösa fast man är så nere att man ger upp hoppet. Jag vill inte ge upp hoppet för drömmar gör en glad och man blir bara gladare av att lyckas med dem.

Han slår sin mamma i TV

Även om man är arg så bör man behärska sig i vissa situationer. Gör man såhär blir det bara problem.


Sjukt hur starka vissa person kan vara

Hantelpress på 73kg


Hur man hanterar sms konversationer

Sms är en jätte bra funktion för att kommunicera med. Jag skulle säga att det är precis som att chatta, fast det går lite långsammare. När man skriver sms är det väldigt lätt att själv kontrollera konversationen hur man än vill. Vill man tappa kontakten med en person så svarar man inte på smsen, vill man bjuda in kompisar till en fest så skickar man till alla på sin kontaktlista etc. När man smsar kan man även skicka smileisar. Dessa är väldigt effektiva för att mottagaren inte ska missuppfatta vissa sms. Ett tips är att utnyttja dessa så mycket som möjlig för att många uppskattar att man verkligen visar på vilket sätt man menar saker och ting.


Ni som inte visste innan

Ni som såg Bi Brother i år såg förmodligen Gurkan dansa till "Toarulle" och här får ni se vart det kommer ifrån.




Ett skratt får dig alltid på humör. Här är mordern humor!


Sjukt bra gjort! Försök att somna nu


Ett husdjur kan lugna ner dig

Om du någonsin känner dig ensam kan jag varmt rekomendera att skaffa ett husdjur! Det gör att du hela tiden har sällskap och så kommer du alltid att ha något att göra. Jag har två gerbiler (ökenråtter) som är otroligt söta! Den mörkgråa heter Jackie och den ljusgråa heter Missy.


Arnold Schwarzenegger pumpar musklerna

Jag vet att många har sett det här, men jag vill bara se till att ALLA har sett den. Sjuka muskler säger jag bara!


Psykologitest

Killarna går genom dörren med herrmärket på och tjejerna går genom dammärket


Oskar lagar sin specialitet - Pasta och äggröra






En ny kategori i bloggen!

Här är lite information om bloggens status för tillfället:

-Jag kommer sällan att skriva om mig och min vardag om det inte är något riktigt stort eller något riktigt roligt som jag har varit med om.

-En ny kategori kommer att läggas till i bloggen: matlagning. Nu och framöver kommer bloggen att fokusera främst på psykologi, träning/hälsa och matlagning.

-Kommentarer som ej har med bloggen eller inlägget att göra kommer att tas bort. Att ge feedback vore ett stort plus. Ju mer feedback, desto bättre blir bloggen.

-Jag har fixat så man kan prenumerera. Det kan man göra genom att trycka på Bloglovin rutan som finns under headern.

-Man kan alltid kontakta mig på [email protected].

-Ju fler läsare, desto fler inlägg blir det!


Tror du inte att du ska lyckas med framtiden? Detta kan hjälpa dig

OBS: Detta funkar bättre med hörlurar


Innan du börjar spela på den här videon vill jag att läser instruktionerna ordentligt:


1.        Ta ett papper och skriv två mål som du vill lyckas med i framtiden. Skriv dem med 5cm avstånd från varandra och ringa in dem.


2.        Skriv sedan tre faktorer som står i vägen för dina mål. Ex. du vill bli läkare, då är dina faktorer betyg, konstant arbete och kanske förlust av något annat för att du ska hinna med att få dina bra betyg etc. Ringa in faktorerna och dra ett streck från varje faktor till tillhörande mål som du skrev i steg 1.


3.        Skriv fem saker som gör dig lycklig i livet. På något sätt ska dessa saker vara kopplade till dina mål ex. du vill bli läkare, och det som gör dig lycklig är att hjälpa människor. Då skriver du ”hjälpa människor”, du blir glad av att få hjälpa människor. Ringa in dessa och dra ett streck från varje till tillhörande faktor. Har du som mål att bli läkare och dina faktorer är betyg, konstant arbete och förlust av något du gillar, då drar du ett streck från varje lycklig sak till de tre faktorerna.


4.        Nu ser du vart du står i livet, vad du har som mål och vad som hindrar dig. Det du nu ska göra är att du tittar på pappret och illustrerar allt som du har skrivit ner. Så fort du tänker på dina faktorer så ska du tänka på de lyckliga sakerna i ditt liv och komma på dina sätt att bryta dig igenom dessa ex. om betyg är en av dina faktorer så föreställ dig att du är på ett prov och att du lyckas få det betyget du vill ha. Du tänker också på allt arbete som ligger bakom ditt betyg och sedan kommer du in på läkarlinjen.


5.        Dra ut på alla dina tankegångar och illusioner så mycket som möjligt för att få klarare bild i huvudet.


6.        Nu har du allt som du har skrivit på pappret i huvudet. Du kan blunda och tryck på play på youtube klippet som är med i inlägget. Illustrera det du har skrivit och om du glömmer bort något som du har skrivit så öppna ögonen en snabbis och kika lite snabbt.


Försök att rappa som denna kille


Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0