Bygg muskler effektivt!

För att bygga muskler måste man ha tre huvuddelar: Sömn/vila, näring och träning. Dessa tre måste hålla en balans för att bygga upp musklerna snabbt.

Du måste ha minst åtta-timmars sömn och helst en vilodag mellan varje hård träning. När du sover minst åtta timmar kommer du in i din "djupsömn" vilket är när både ditt skelett och muskler växer, får du inte tillräckligt mycket sömn så växer inte dina muskler lika mycket som dem borde göra.

Dina muskler måste även få vila mellan varje hård pass för att dem ska orka med nästa. Kör du gym och tränar hela kroppen så bör du ha minst 24-timmars vila tills du kör nästa. Bryter du mot denna regel så kör du mindre effektivt på gymmet eftersom att du inte presterar lika bra.

Näring är alltså hur du sköter din kost. Dina muskler behöver näring för att dem ska växa. Ingen näring = Inga större muskler. Du måste alltså hålla en regelbundet och tillräckligt varierande kost för att dina muskler ska kunna växa effektivare.

Så klart så är träning en viktigt del. Du måste även hålla en regelbunden träningschema för att hålla igång dina muskler. Det räcker inte att du tränar en gång i veckan och äter som en häste för att istället prduceras din näring till fett istället för energi till musklerna. Håll igång musklerna regelbundet så är det inget problem. Dår är det bara att äta på!

Kommentarer
Postat av: Torsten

Nu ska jag gå hem och rippa!

2011-09-26 @ 15:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0