Banta? Undvik inte socker helt!

Att du bantar betyder att du försöker gå ner i vikt genom att få i dig så lite kalorier som möjligt. Många får uppfattningen att sluta äta socker helt och hållet för att det är dåligt att äta för mycket av det. Det betyder inte att du ska undvika det helt. Socker är fortfarande ett ämne som kroppen behöver för att kunna växa och fungera som det ska. Att du tar en chokladbit någon gång i veckan skadar inte. Du behöver glass, tårta, godis, eller din latte någon gång för att även må bra psykologiskt.

Hjärnan behöver också socker för att den ska fungera ordentligt. Socker är hjärnans "bränsle". Tar du bort det helt så tappar du orket och koncetrationen.

Ett tips om du är trött i skolan är att he med sig någon chokladbit eller dextrosol. Det du missar i skolan blir jobbigt att ta igen


Kommentarer
Postat av: Artemis

En lite rättelse bara. Kroppen behöver inte nödvändigtvis socker i form av strösocker och dylikt, i så fall hade vi inte funnits som art eftersom vi bara har haft tillgång till vitt raffinerat socker de senaste århundradena (har inte koll precis hur länge men nog har vi överlevt länge utan "socker"). Blodsocker kan kroppen producera själv av exempelvis kolhydrater. Man måste inte få i sig rent socker om man nu inte vill av olika anledningar vare sig i små eller stora mängder. Rent socker och snabba kolhydrater behöver kroppen producera insulin för att hantera och det kan bli stora blodsockersvängningar som kan bli till en ond cirkel. Slutar man helt med socker kan man slippa dessa "upp och ner" och på så sätt slippa bli sötsugen och energikrasha under dagen... ÄVen små mängder socker kan hos vissa skapa stark sötsug. Man får helt enkelt känna efter själv. Men man måste inte äta socker, man kan gott och väl leva utan.

2011-09-27 @ 14:38:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0