Hur man skriver den perfekta önskelistan

När man fyller år eller när julen kommer så brukar man skriva en önskelista. Och meningen med en önskelista är att man låter sina nära och kära veta vad man önskar sig mest, men i vissa fall så brukar man inte få det man vill ha. Det kan finnas olika anledningar till detta:

1. Kan vara att du önskar dig för många dyra saker, därmed kan andra tro att du bara vill ha dyra saker och köper istället något annat som du inte önskade dig.
2. Att du skriver din lista för sent. Skriver du din lista för sent ex. två dagar innan julafton, så ger du inte dem andra en chans att hitta presenten som du önskade och tar istället något hemma att ge dig i present eller köpa ett slumpmässigt objekt i närmaste affären.
3. Att du inte har gett dem andra presenter som dem har önskat dig. Köper du en ”spratt present”, så förvänta dig något liknande tillbaka. Köper du en dyr och värdefull present åt någon, så får du möjligtvis något i samma pris tillbaka.

Jag föreslår två önskelistor som ger dig större chans att få det du önskar dig:
1. Den första är att skriva en önskelista med så få önskningar som möjligt, men som verkligen betyder mycket för dig. Skriv ca 2-4 presenter som du vill ha som mest, före allt annat som du vill ha. Då gör det inget om det är dyra presenter för då kan dina nära och kära dela på kostnaden som då blir en gemensam present. Detta krävs att du har skrivit önskelistan minst en månad innan du fyller år eller om julafton. Kom ihåg att köp något värdefullt till de andra också, för om du inte får det du vill ha så ökar du chansen att ge dina nära och kära dåligt samvete för att dem inte köpte det du vill ha. Därmed köper dem det till nästa år istället.
2. Skriv så många presenter som möjligt men som ligger i lägre pris. Skriv ca 10-20 objekt och helst 14 dagar innan. Är det billiga presenter så är det lättare att få tag på eftersom att kostnaden inte blir ett hinder.

Nu när jag har gett er lite tips på önskelistor, så kan ni börja tänka på vad ni önskar er till eran födelsedag eller till julafton. Kom ihåg: ju tidigare ni skriver den och visar det till era nära och kära, desto större chans får du det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0