Hur man plankar på bussar

Att planka vid spärrarna på tåget är väldigt lätt eftersom att man oftast inte behöver möta en kontrollant. Men på bussar är chauffören kontrollanten. När man plankar på bussar så handlar det väldigt mycket om hur stark man är mentalt. Att planka på bussar så måste man på något sätt slippa ögonkontakt med chauffören, detta gör det lättare för dig att bara gå förbi utan att visa din biljett. Detta kan du göra genom att ni är minst tre personer/kompisar som ska på bussen. Du som inte har biljett är i mitten av dessa tre personer. Den första personen som har biljett söker så mycket ögonkontakt som möjligt, helst starta en konversation, för att få chauffören på andra tankar än att kontrollera biljetterna. Du som inte har biljett (andra personen) ska vara precis bakom den första personen för att lätt bara smita igenom och låtsas som om att den första personen bara tar för mycket tid och du vill förbi så fort som möjligt. Den tredje personen ska låtsas som om att han/hon vill också fort förbi men visar sin biljett så tidigt som möjligt, och puffar därför den andra personen för att gå fortare framåt.
Detta blir som ett spel/pjäs som gör att chauffören bara konserterar på den första personen och den tredje. Detta kommer också att få chauffören att strunta i andra personen för att han kommer bara att tänka ”Äh, låt honom gå för den här gången”.
Vara stark mentalt, titta aldrig på chauffören. Så fort du tittar på honom så får du honom att tänka på dig och då vill han att du ska visa din biljett.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0